Mapa strony    Archiwum

Rodzina Szkół im.Jana Pawła II

BIP         EFS

zakochaj_sie_w_warszawie_1056 pb0110logo_80 kapital_ludzki_logo_970 logo_europejski_fundusz_spoleczny_800

 

Program "Współpraca się opłaca"

 

Informacja o programie

Regulamin rekrutacji

Regulamin praktyk - 1.03.2013

Wzór dzienniczka praktyk

 logo_nss_cdr_9_0_1101  logodob2_370 zssgl_logo_508  zakochaj_sie_w_warszawie_1056 logo_frdl_295  logo_europejski_fundusz_spoleczny_800

"Współpraca się opłaca"

 

ss857411_640 ss857382_640 ss857510_640

ss857557_607 ss857419_557 ss857487_515

 

Od stycznia w szkole realizowany jest projekt „Współpraca się opłaca”, współfinansowany z Europejskiego Funduszu Społecznego. Dzięki temu uczniowie ZSSG mają możliwość uczestniczyć w bezpłatnych zajęciach z doradztwa zawodowego, przedmiotów ogólnokształcących i zawodowych.
„Kiosk Kariery Zawodowej” to cykl spotkań, w ramach którego młodzież ma możliwość dowiedzieć się, jak założyć i prowadzić własną działalność gospodarczą oraz skąd pozyskać fundusze na start.
Podczas indywidualnych spotkań z doradcą zawodowym tworzą własne CV, dowiadują się, jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna.

 

Kelner-Sommelier - gr. I

Nowości gastronomiczne - gr. I

Barman-Barista - gr I

 

Kelner-Sommelier - gr. II

Nowości gastronomiczne - gr. II

Barman-Barista - gr. II

 

Kelner-Sommelier - gr. III

Nowości gastronomiczne - gr. III

Barman-Barista - gr. III

 

Nowości gastronomiczne - gr. IV

 

Kuchnie regionalne

Kulinarne podróże po Europie

Carving

Praktyka zawodowa

 

PREZENTACJA

12 grudnia 2013 r.

Podsumowaliśmy  projekt unijny „Współpraca się opłaca”. Jego głównym celem było wyposażenie uczniów w umiejętności pozwalające na aktywne poruszanie się na rynku pracy. Główną korzyścią było uzyskanie bezpłatnego i kompleksowego wsparcia w czasie edukacji. W projekcie brało udział 246 uczniów i uczennic z naszej szkoły, którzy uczestniczyli w dodatkowych zajęciach z matematykii języka angielskiego. Utworzony został też Kiosk Kariery Zawodowej, w ramach którego odbyły się indywidualne konsultacje z doradcą zawodowym oraz zajęcia z przedsiębiorczości. Dla uczestników projektu zorganizowano kursy:„Nowości gastronomiczne z szefem kuchni”, „Barman/ Barista ”, „Kelner/Sommelier” (z zajęciami w  języku angielskim), „Kuchnie regionalne”, „Kulinarne podróże po Europie”, „Kurs carvingu”. Ponadto młodzież uczestniczyła w praktykach zawodowych zorganizowanych zgodnie zkierunkiem kształcenia. Udział w zajęciach dodatkowych i praktykach u pracodawców podnosi kwalifikacje naszych absolwentów, co zwiększa ich szanse na rynku pracy.
     
     
CMS by Jaaz